Sök

Försäkrade andrahandsuthyrningar via Omocom – Be Resident och Omocom sluter samarbetsavtal!

Från och med november 2020 kommer nya uthyrningar via bostadsförmedlingsplattformen Be Resident att automatiskt vara försäkrade via Omocom. Samarbetet är ytterligare ett i raden av Omocoms satsningar inom bostadsuthyrning- och andrahandsmarknaden.

Be Resident startades 2015 då man såg ett ökat behov både från hyresvärdar och hyresgäster att få en trygg och säker bostadsuthyrning, och idag hjälper de till med femhundratals uthyrningar om året i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg och Uppsala. Be Resident inriktar sig på långtidsuthyrningar, från 1 år och längre, vilket ställer extra höga krav på trygghet för uthyraren, hyresvärden, bl.a. i form av bakgrundskoll av hyrestagare och att bostaden är ordentligt försäkrad om något oönskat skulle hända.

Be Resident har en plattform för denna typ av andrahandsuthyrning, och hjälper att föreslå och sedan matcha värd och gäst baserat på de kriterier som värden har satt. Via Be Residents annonseringsverktyg har hyresvärden dessutom möjlighet att få hjälp med marknadsföring, bl.a. via samarbeten med relocation-agenter och hyresmäklare. Det är dock alltid helt upp till hyresvärden till vem de vill hyra ut till.

Just trygghet är något som står i fokus hos både Be Resident och Omocom, och har varit återkommande hos parterna när dialog kring samarbetet har förts. Försäkringsprodukten från Omocom är specifikt utformad för denna typ av andrahandsuthyrning, och tar vid där en traditionell hemförsäkring inte täcker.

Omocom som under den andra halvan av 2020 har specialiserat sig på försäkringslösningar inom just boende- och andrahandsuthyrning, har bland annat satsat genom att rekrytera Richard Du Rietz, tidigare CFO på boendeplattformen Qasa.

Det har varit oerhört kul och enkelt att jobba med Niclas och gänget på Be Resident. Med min erfarenhet inom boendedelningsbranschen förstod jag helt deras utmaningar med att hitta en försäkringslösning som motsvarar behovet, och är glad och stolt över att vi har kunnat landa i en skräddarsydd lösning som matchar behovet som de letat efter så länge!” säger Richard Du Rietz, Head of Strategy på Omocom.

Enligt Du Rietz erfarenhet har de traditionella försäkringsbolagen inte velat anpassa sig till den nya delningsekonomin, och i sina tidigare roller på bl.a. Qasa så har det varit varit en riktig utmaning att få en passande lösning på plats. Plattformen Be Resident bekräftar att utmaningen for dem har varit precis som Richard beskriver - tills Omocom kom in i bilden.

”Vi har letat med ljus och lykta under ett antal år efter en aktör som Omocom för att göra vår tjänst än mer trygg genom att erbjuda en uthyrningsförsäkring som ett komplement till deras befintliga hemförsäkring” säger Niclas Blåklinth, CEO på Be Resident.

Utöver att uthyrningen är trygg, är smidighet en annan viktig faktor för Be Residents värdar och gäster. Be Resident erbjuder en helhetslösning som sträcker sig över hela kundresan, och hjälper till med många administrativa delar som annars kan upplevas som stressiga och tidskrävande moment - till exempel betalning av hyran, som Be Resident administrerar helt utan att blanda in hyresvärd, och färdiga blankettmallar att skicka in till bostadsrättsföreningar eller hyresvärd för tillstånd att hyra ut i andra hand. Detta för att alla processer ska löpa så smidigt som möjligt, och för att slippa besvära hyresvärdar och gäster i onödan.

Be Resident tillhandahåller alla verktyg för att en andrahandsuthyrning ska vara så trygg, smidig och trevlig som möjligt och Omocom gör motsvarande på försäkringssidan.

I bild: Niclas Blåklinth, CEO och grundare Be resident, Agnes Bergling, Business Developer Omocom, Alexandra Odell, Rental Manager Be Resident, Makida Barbour, Customer Success Manager Omocom. Kika gärna in hos Be Resident, här: https://www.beresident.se/

15 visningar

Omocom AB

Birkagatan 1

113 36 Stockholm

Vxl 08 - 520 278 70


Omocom Privacy Policy

Omocom_farg_2x.png

Anknuten förmedlare till W.R. Berkley Insurance Nordic och EIR Försäkring.

 

Registrerad hos Bolagsverket.